RITUS 14888
Ритуальные услуги
Servicii funerare
Chişinău, Republica Moldova

Cimitirul de ostaşi germani

«Mormintele ostaşilor sunt propovăduitorii Păcii.» Albert Schweitzer, laureat al premiului Nobel pentru Pace.

Cimitirul de ostaşi germani este situat pe strada Doina din Chişinău, la circa 1 km spre nord de la întrarea principală în cimitirul «Sfântul Lazăr», şi are suprafaţa de 3 hectari.

The German Military Cemetery in Chisinau. //888.md/ru/page/cemetery-german-military //888.md/ro/page/cemetery-german-military

Опубликовано Ritus-AV - 14888 22 июля 2017 г.
Acest cimitir pentru ostaşi germani căzuţi în cel de al Doilea război mondial a fost construit de către asociaţia Uniunea Populară Germană pentru îngrijirea Mormintelor de Război în perioada 2001-2005 din însărcinarea Guvernului Republicii Moldova. Pentru a asigura întreţinerea şi îngrijirea cimitirului, Uniunea Populară depinde de cotizaţiile membrilor şi de donaţii. Tineri din Europa ajută în tabere de muncă internaţionale la îngrijirea cimitirelor şi înfăptuiesc punţi de înţelegere.
Întrarea în vigoare a acordului între Republica Moldova şi Republica Federală Germană cu privire la mormintele de război a creat baza legală pentru construirea acestui cimitir din Chişinău, aşezat pe teritoriul comunei Grătieşti. Terenul a fost pus la dispoziţie Republicii Federale Germane în mod gratuit de către guvernul Republicii Moldova.
În anul 1998 Uniunea Populară a început lucrările de evidenţiere şi cercetare a mormintelor de ostaşi germani căzuţi pe teritoriul Republicii Moldova. Primele înhumări au avut loc în anul 2001. Până în anul 2005 au fost recuperate osemintele din sute de morminte şi reînhumate în acest loc. Lucrările vor continua şi în viitor. La finalizarea lor îşi vor găsi odihna în acest loc peste 30000 de soldaţi germani căzuţi în II război mondial.
În ziua de 20 Mai 2006 cimitirul a fost deschis publicului.
Morţii din acest cimitir ne îndeamnă la Pace.

RITUS 14888 - похоронный дом в Кишинёве (Республика Молдова). Все ритуальные услуги и принадлежности круглосуточно. Полная организация похорон: срочный вызов агента, оформление документов, бальзамирование и хранение, панихида, погребение, поминки, катафалки и автобусы. Похоронные принадлежности: гробы, венки, кресты, церковные наборы, одежда и покрывала, памятники и надгробия, аксессуары. Репатриация умерших из стран СНГ и Европы, спецтранспорт.

CC-BY 1994-2019, SC Ritus-AV SRL

Flag Counter