RITUS 14888
Ритуальные услуги
Servicii funerare
Chişinău, Republica Moldova

Înmormântare protestantă

Spre deosebire de alte confesiuni creștine, protestanții nu acceptă veșmintele rituale și procedurile cosmetice (cu excepția îmbălsămării) în pregătirea decedatului pentru înmormântare. Protestantismul nu prevede termene specifice pentru înmormântări și privegheri funerare.

Când decedatul se află în sicriu, el este culcat pe spate, mâinile unindu-se pe piept, În prezența obligatorie a pastorului. Sicriul poate fi orice, principalul lucru este că să aibă crucea aplicată pe el. Este strict interzisă plasarea în sicriu a obiectelor simbolice sau personale împreună cu decedatul. Florile sunt adesea folosite pentru a decora sicriul ca simbol al solemnității și frumuseții, fiind aduse de invitaţii. Însă mulții preferă să doneze bani în loc de flori.

Ceremonia de înmormântare în sine are loc în templu și simbolizează transferul sufletului către Dumnezeu, proclamând speranța pentru învierea obligatorie a celor prezenți în viață. Rugăciunea pentru odihna sufletului în timpul ceremoniei nu este proclamată, iar prezența trupului decedatului în templu este deloc necesară.

Incinerarea este răspândită în rândul protestanților fiind permisă oficial din 1898. În acest caz, pastorul și familia sa vin la crematoriu. Este necesară prezența pastorului şi la cimitir.

RITUS 14888 - похоронный дом в Кишинёве (Республика Молдова). Все ритуальные услуги и принадлежности круглосуточно. Полная организация похорон: срочный вызов агента, оформление документов, бальзамирование и хранение, панихида, погребение, поминки, катафалки и автобусы. Похоронные принадлежности: гробы, венки, кресты, церковные наборы, одежда и покрывала, памятники и надгробия, аксессуары. Репатриация умерших из стран СНГ и Европы, спецтранспорт.

CC-BY 1994-2019, SC Ritus-AV SRL

Flag Counter