RITUS 14888
Ритуальные услуги
Servicii funerare
Chişinău, Republica Moldova

Cimitirul «Sfântul Lazar» («Doina»)

Cimitirul «Sfântul Lazar» («Doina»)

Cimitirul «Sfântul Lazăr» din Chişinău este unul dintre cele mai mari cimitire din Europa de Est, cu o suprafață de peste 200 de hectare. El a fost fondat în anii 60 ai secolului XX şi este actual deschis pentru înhumări. Majoritatea locuitorilor Chișinăului și ai suburbiilor sunt îngropați aici. Între chişinăuieni cimitirul acesta este adesea numit Cimitirul "Doina", după strada pe care se află. Intrarea cu transport este posibilă numai prin poarta principală, pe jos puteți trece şi prin intrarea veche, cea lângă strada Socoleni.

Cimitirul "Sfântul Lazăr" este situat în partea de nord-est a Chișinăului, în cartierul Poşta Veche a sectorului Rîșcani. La vest este învecinat cu parcul "Valea Gâștelor", la nord-est - cu terenuri agricole, la sud și est - cu întreprinderi industriale și cartiere rezidențiale. În ultimul deceniu, zona a crescut semnificativ, colțul de nord-vest a cimitirului este deja mărginit de drumul M21.

Transport public:

  • Microbuz: 127, 162, 134, 132
  • Autobuz: 27, 28

Potrivit datelor oficiale, cimitirul a fost deschis în 1966, dar pot fi găsite şi morminte mai vechi. Deoarece înhumarea are loc în mod continuu timp de aproape 50 de ani, monumente și pietre funerare sunt foarte diverse în stil, performanță și condiții. Aici, desigur, nu pot fi găsite monumente antice, dar constructivismul sovietic și kitsch-ul modern, sunt reprezentate foarte larg.

Zona este bine amenajată, cu drumuri asfaltate de una sau două piste, piloane cu numere de sectoare, rezervoare de apă menajeră. La intrarea principală se află blocul administrativ. Aici puteți obține informaţii necesare, puteţi comanda si achita servicii.
Cimitirul «Sfântul Lazăr»

Cimitirul «Sfântul Lazăr»

str. Doina, 189
MD-2001, Chişinău
Republica Moldova
47.069479, 28.831193

RITUS 14888 - похоронный дом в Кишинёве (Республика Молдова). Все ритуальные услуги и принадлежности круглосуточно. Полная организация похорон: срочный вызов агента, оформление документов, бальзамирование и хранение, панихида, погребение, поминки, катафалки и автобусы. Похоронные принадлежности: гробы, венки, кресты, церковные наборы, одежда и покрывала, памятники и надгробия, аксессуары. Репатриация умерших из стран СНГ и Европы, спецтранспорт.

CC-BY 1994-2019, SC Ritus-AV SRL

Flag Counter