RITUS 14888
Ритуальные услуги
Servicii funerare
Chişinău, Republica Moldova

Demontarea crucilor de pe marginea drumurilor: poziția Bisericii

Demontarea crucilor de pe marginea drumurilor: poziția BisericiiDupă apariția în presă a știrii despre decizia de demontare a crucilor și obiectelor funerare amplasate pe marginea drumurilor, Mitropolia Moldovei şi-a expus punctul de vedere oficial în această chestiune.CHIȘINĂU, 18 aug – Sputnik. Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor (MTID) a emis un ordin privind demontarea crucilor și obiectelor funerare amplasate pe marginea drumurilor. Solicitat de Sputnik Moldova, Preotul Mihail Bortă, consilier în cadrul Sectorului Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass Media, a anunţat poziția oficială a Mitropoliei Moldovei în această privință.
”Instalarea crucilor pe marginea carosabilului nu este în duhul Bisericii și contravine Canoanelor Bisericii Ortodoxe. Pentru evitarea aspectului macabru creat de amplasarea unui număr mare de cruci în zonele extrem de periculoase, unde au avut loc multe accidente, ar fi de preferat substituirea lor cu o Troiţă executată conform Canoanelor Bisericii. Scopul Troiţelor este marcarea faptului că în localitatea respectivă locuiesc creştini, sunt așezate de obicei la răscruci de drumuri și cu siguranță, ca aspect sunt mai corespunzătoare”, a declarat Preotul.
În urma consultărilor purtate cu reprezentanții Ministerului s-a convenit organizarea demontării crucilor de pe marginea drumurilor, care vor fi adunate într-un loc special amenajat, pentru fie utilizate ulterior conform destinației la înmormântarea oamenilor fără adăpost și a persoanelor din familii nevoiașe.© Sputnik

RITUS 14888 - похоронный дом в Кишинёве (Республика Молдова). Все ритуальные услуги и принадлежности круглосуточно. Полная организация похорон: срочный вызов агента, оформление документов, бальзамирование и хранение, панихида, погребение, поминки, катафалки и автобусы. Похоронные принадлежности: гробы, венки, кресты, церковные наборы, одежда и покрывала, памятники и надгробия, аксессуары. Репатриация умерших из стран СНГ и Европы, спецтранспорт.

CC-BY 1994-2019, SC Ritus-AV SRL

Flag Counter