RITUS 14888
Ритуальные услуги
Servicii funerare
Chişinău, Republica Moldova

A început demontarea crucilor pe marginea drumurilor

A început demontarea crucilor pe marginea drumurilorAngajații de la Ministerul Transporturilor au început lucrările de demontare a obiectelor funerare de pe șoseaua Chisinau-Hancesti.CHIȘINĂU, 18 nov — Sputnik. În dimineața zilei de vineri, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor a demarat scoaterea obiectelor funerare de pe drumul R3 Chisinau-Hâncesti. Viceministrul Vitalie Rapcea a declarat că, începând cu ziua de astăzi, a început demontarea obiectelor funerare de pe marginea carosabilului.
”Începând cu ziua de astăzi, în toată țara vor demara lucrările dezinstalare a obiectelor funerare. Lucrările urmează a fi încheiate în termen de trei luni. Pentru răstigniri și troițe va fi o abordare separată. Se lucrează în comun cu administrația publică locală pentru a identifica un loc mai sigur pentru cele care sunt amplasate neautorizat în zona drumului public”, a declarat Rapcea.
[html]

Începe scoaterea obiectelor funerare de pe traseul Chisinau-Hancesti

Опубликовано Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor 18 ноября 2016 г.
[/html]
În luna august, Ministerul Transporturilor a emis un ordin privind demontarea crucilor și obiectelor funerare amplasate pe marginea drumurilor. Solicitat de Sputnik Moldova, Preotul Mihail Bortă, consilier în cadrul Sectorului Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass Media, a explicat atunci poziția Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove în această privință, precizând că ”instalarea crucilor pe marginea carosabilului nu este o practică tocmai creștinească”. În urma consultărilor purtate cu reprezentanții Ministerului, s-a convenit asupra demontării crucilor de pe marginea drumurilor și adunarea lor într-un loc special amenajat, pentru a fi utilizate ulterior la înmormântarea oamenilor fără adăpost și a persoanelor din familii nevoiașe.© Sputnik

RITUS 14888 - похоронный дом в Кишинёве (Республика Молдова). Все ритуальные услуги и принадлежности круглосуточно. Полная организация похорон: срочный вызов агента, оформление документов, бальзамирование и хранение, панихида, погребение, поминки, катафалки и автобусы. Похоронные принадлежности: гробы, венки, кресты, церковные наборы, одежда и покрывала, памятники и надгробия, аксессуары. Репатриация умерших из стран СНГ и Европы, спецтранспорт.

CC-BY 1994-2019, SC Ritus-AV SRL

Flag Counter