RITUS 14888
Ритуальные услуги
Servicii funerare
Chişinău, Republica Moldova

Morminte vandalizate la cimitirul Sf. Lazăr din Chișinău

Morminte vandalizate la cimitirul Sf. Lazăr din ChișinăuVandalii au distrus lespezile de pe morminte. Un caz similar a mai fost înregistrat și în octombrie, atunci fiind intentat un dosar penal. S-ar putea ca acum să fie vorba de aceleași plăci funerare.CHIȘINĂU, 1 dec — Sputnik. Câteva monumente funerare au fost vandalizate la cimitirul Sfântul Lazăr (Doina) din capitală. Un martor a postat pe internet imagini cu lespezile distruse. Poliția din Chișinău a confirmat pentru Sputnik că la cimitir au fost distruse plăcile funerare de pe câteva morminte. Potrivit purtătorului de cuvânt al poliției, Natalia Stati, un caz similar a fost înregistrat și în octombrie, atunci fiind intentat un dosar penal. Interlocutoarea presupune că acum ar putea fi vorba de aceleași morminte.
"În octombrie au mai avut loc astfel de incidente, atunci a fost pornit un dosar penal conform articolului 222 din Codul Penal. Este posibil ca monumente distruse să fie anume cele în privința cărora se fac cercetări", a declarat Stati.
Ea a concretizat că în octombrie se știa doar despre trei plăci funerare distruse. Potrivit interlocutoarei, rudele au fost găsite, dar la momentul venirii poliției acestea nu se aflau acasă. Stati a precizat că persoanele care au vandalizat mormintele riscă între 180 și 240 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității sau detenție până la un an. Sau, după cum susține Stati, ei vor trebui să plătească o amendă de la 200 până la 500 de unități convenționale, în aceste cazuri unitatea convențională fiind egală, conform legii, cu 20 de lei.© Sputnik

RITUS 14888 - похоронный дом в Кишинёве (Республика Молдова). Все ритуальные услуги и принадлежности круглосуточно. Полная организация похорон: срочный вызов агента, оформление документов, бальзамирование и хранение, панихида, погребение, поминки, катафалки и автобусы. Похоронные принадлежности: гробы, венки, кресты, церковные наборы, одежда и покрывала, памятники и надгробия, аксессуары. Репатриация умерших из стран СНГ и Европы, спецтранспорт.

CC-BY 1994-2019, SC Ritus-AV SRL

Flag Counter