RITUS 14888
Ритуальные услуги
Servicii funerare
Chişinău, Republica Moldova

Chișinăul rămâne fără locuri de veci. Chirtoacă caută soluția

Chișinăul rămâne fără locuri de veci. Chirtoacă caută soluțiaChiar dacă cimitirul ”Sfântul Lazăr” este cel mai mare din Europa, el continuă să se extindă, iar acest lucru devine o problemă la care municipalitatea încă nu are o soluțieCHIȘINĂU, 6 feb — Sputnik. Problema extinderii cimitirului ”Sfântul Lazăr” din Capitală a revenit pe agenda aleșilor locali din Consiliul Municipal Chișinău. Aceasta din cauza că au fost epuizate locurile pentru înhumare. Șeful Combinatului de Servicii Funerare, Ludmila Boțan, a declarat în cadrul ședinței operative de luni a serviciilor primăriei că o soluție ar fi refolosirea terenurilor unde sunt pietre funerare.
”La moment avem 103 hectare, dar practic, s-a epuizat spațiul liber destinat înmormântărilor. În fiecare an extindem cu două hectare spațiul pentru înmormântări. La moment chiar nu știu cum să procedăm”, a declarat Boțan.
Potrivit acesteia, atâta timp cât nu va exista un mecanism clar privind refolosirea terenurilor unde sunt pietrele funerare, vor fi nevoiți să solicite extinderea cimitirului. În acest context, primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă, a menționat că Cimitirul ”Doina” este comparabil ca suprafață cu una din localitățile din comuna Sângera, iar suprafața tuturor cimitirelor din Capitală se apropie de ”suprafața unui sector din Chișinău.”
”Cu recordul stați bine, aveți statutul de cel mai mare cimitir din Europa. Mai avem puțin până ajungem la suprafața orașului Sângera. Trebuie clarificate aspectele privind refolosirea terenului. Noi râdem, glumim, dar este un subiect destul de sensibil. Să formăm un grup de lucru pe chestiunea asta, să poată veni cu proiecte pentru fiecare locație în parte. De la partea legală trebuie de început, dar partea legală o s-o putem argumenta și promova atunci când vom avea soluția corectă de gestionare a acestui serviciu”, a declarat Chirtoacă.
Anual, în cimitirul Sfântul Lazăr sunt înmormântate anual aproximativ 5000 de persoane. În funcție de perioadă, sunt înmormântate aproximativ 18 persoane în timpul verii și aproximativ 38 în perioada rece a anului.© Sputnik

RITUS 14888 - похоронный дом в Кишинёве (Республика Молдова). Все ритуальные услуги и принадлежности круглосуточно. Полная организация похорон: срочный вызов агента, оформление документов, бальзамирование и хранение, панихида, погребение, поминки, катафалки и автобусы. Похоронные принадлежности: гробы, венки, кресты, церковные наборы, одежда и покрывала, памятники и надгробия, аксессуары. Репатриация умерших из стран СНГ и Европы, спецтранспорт.

CC-BY 1994-2019, SC Ritus-AV SRL

Flag Counter