RITUS 14888
Ритуальные услуги
Servicii funerare
Chişinău, Republica Moldova

Se întâmplă în România: Morții nu mai sunt îngropați, ci se împut la soare

Se întâmplă în România: Morții nu mai sunt îngropați, ci se împut la soareSituație absurdă într-un sat din România, unde cei decedați nu mai sunt îngropați în morminte, ci sunt lăsați să se descompună în niște cocioabe improvizate, devenind astfel sursa unor miasme insuportabile, dar și un focar de infecție.CHIȘINĂU, 11 mai — Sputnik. În satul Pișteștii din Deal, situat în apropiere de orașul Târgu Jiu, România, în locul vecilor morminte, în cimitir au apărut un soi de cavouri improvizate, care aduc mai degrabă a cotețe, cu termopane și vopsite în roz, scrie gorjnews.ro."Mormintele" supraterane au fost construite de romii din sat încă acum 20 de ani, însă cavourile improvizate apar în continuare. Unul dintre acestea, în curs de construcție, este ridicat de o "somitate" locală, un multimiliardar cu legături pe la vârfurile puterii, și a acoperit practic biserica, veche de secole.

Oamenii care locuiesc peste drum de cimitir se plâng că după fiecare "înmormântare" mirosurile care răzbat din aceste cavouri, cu termopane prost izolate, devin insuportabile. Calvarul durează săptămâni în șir, până mai vin specialiștii de la termopane și "dau cu spumă".Localnicii se tem că zona devine un focar de infecție, din cauza morților lăsați să se descompună la soare, în cotețele care au împânzit cimitirul.Nimeni nu vrea să-și asume responsabilitatea pentru această situație, preotul din sat dând vina pe predecesorul său, care a permis construirea cavourilor.
"Cavourile sunt făcute de acum 20 de ani. Părintele Frunză le-a dat voie să le facă. Mai dau jos o tencuială, mai tencuiesc din nou, ca la romi", a declarat preotul.

Pe de altă parte, primarul afirmă nu se poate "impune", ca Primărie, în cimitir. Între timp, cavourile-cotețe se înmulțesc în cimitirul de la Pișteștii din Deal.© Sputnik

RITUS 14888 - похоронный дом в Кишинёве (Республика Молдова). Все ритуальные услуги и принадлежности круглосуточно. Полная организация похорон: срочный вызов агента, оформление документов, бальзамирование и хранение, панихида, погребение, поминки, катафалки и автобусы. Похоронные принадлежности: гробы, венки, кресты, церковные наборы, одежда и покрывала, памятники и надгробия, аксессуары. Репатриация умерших из стран СНГ и Европы, спецтранспорт.

CC-BY 1994-2019, SC Ritus-AV SRL

Flag Counter